13-2-2013 Lente op komst

Vandaag was ik even bij de schaapskooi van Landschap Overijssel in Giethmen waarvoor ik af en toe de schapen mag hoeden.
Het was een drukte van belang zo midden in de lammertijd……120 lammetjes reeds geboren.

22-12-2012 Pizzabakken

Gisteravond feestje Pizza-bakken gehad op een van de oude defensie terreinen bij Schaarsbergen. Het was gezellig en “onze” pizza’s gingen er uitstekend in.
Zie ook:  mobiele pizza-oven

 

4-12-2012 Wilgenknotten

Vandaag heerlijk aan het werk geweest voor Stichting IJssellandschap .
Wilgen knotten is en blijft een leuke bezigheid.

7-10-2012 Schapen hoeden

Vandaag weer eens schapenhoeden.

Leuk voor de bezoekers van de infodag van Landschap Overijssel….Als je tenminste niet 209 schapen plus je hond kwijtraakt!

2-10-2012 : beleving met groep 7 en 8

Vandaag naar buiten geweest met groep 7 en 8. Beleefproject in het kader van Ruimte voor de Rivier: zelf een rivier maken, waterbeestjes vangen, grondboren, vogels kijken en diersporen zoeken…..en heerlijk weer!

 

29-7-2012; excursie rijkdom & verval, Deventer

tweede excursie “rijkdom en verval” voor Stichting IJssellandschap. Heerlijke, leerzame dag beleefd onder begeleiding van uitstekend weer. Niet onbelangrijk: een gezellige groep van 14 ge├»nteresseerden!

8-7-2012: excursie Rijkdom en Verval, Deventer

Vandaag de eerste excursie voor Stichting IJssellandschap. Met als thema Rijkdom en verval bezochten we de landgoederen Nieuw Rande en De Haere.
Voor meer informatie zie ook.

Oudste Nederlandse kaart opgedoken

Een bijzondere vondst: in Breda is de oudste landkaart van Nederland opgedoken. De kaart stamt uit 1557 en toont een groot gebied rond de Zuiderzee. Op de kaart is bijvoorbeeld Rotterdam aangegeven, maar ook Breda, Eindhoven en Den Bosch.

Lees hier het hele artikel op volkskrant.nl

Noorderlicht te zien in Nederland?

Door een hevige uitbarsting op de zon is een plasmawolk op weg naar de aarde. Vanochtend rond 05.00 uur produceerde zonnevlek 1402 de explosie. Als gevolg van dergelijke uitbarstingen kunnen er uiteindelijk radioverbindingen en elektriciteitscentrales uitvallen op aarde.

Waarschijnlijk zorgt de plasmawolk dinsdagavond voor poollicht (Aurora borealis) boven Noord-Europa. Dit poollicht, ook wel noorderlicht genoemd, ontstaat doordat geladen deeltjes van de zon botsen met de atmosfeer.

Lees hier het hele artikel op volkskrant.nl

Ecosysteemdiensten zorgen voor 14,6 miljoen banen in de EU

Zeven procent van de Europese banen hangen samen met ecosysteemdiensten. In de Europese Unie gaat het om 14,6 miljoen directe of indirecte banen

Lees hier het hele bericht op groeneruimte.nl