Wilbert Boeren

Bij het uitpluizen van een uilenbraakbal op 10-jarige leeftijd werd ik gegrepen door de natuur. De geur, het muizenkaakje en het holle vogelbotje betekenden een blijvende infectie met het natuurvirus. Wat er nog meer te ontdekken viel wist ik toen nog nauwelijks, maar door vrienden en deelgenoten bij de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie en mijn latere werk bij vereniging Das & Boom groeiden de kennis en het inzicht. Mijn enthousiasme en brede interesse betekenden een ontwikkeling tot allround natuurkenner. De liefde en interesse voor cultuurhistorie is daar uit voort gekomen.
Na enige jaren als zelfstandig ondernemer werkzaam te zijn geweest in de Horeca en vervolgens in het transport gewerkt te hebben, besloot ik in 2011 dat het tijd was om terug te keren naar waar mijn hart ligt. Nu is Landbeleven een feit en als gediplomeerd reisleider wil ik mijn kennis graag met u delen.

Naast Landbeleven zet ik mij als vrijwilliger in voor Landschap Overijssel, Stichting IJssellandschap en Natuur en Milieu educatief centrum de Ulebelt.
Website Landschap Overijssel
Website Stichting IJssellandschap
Website Natuur en Milieueducatief centrum De Ulebelt

Landbeleven

Elke plek in het Nederlandse landschap vertelt zijn eigen verhaal over de ijstijden, de rivieren, de zee, de planten en de dieren. En natuurlijk het verhaal van de mensen: jagers, boeren, ambachtslieden en handelaren. Overal op het platteland en in de stad zijn oude sporen die het verhaal vertellen van die lange oude geschiedenis.

Bij Landbeleven boekt u uw excursie op de door u gewenste datum en tijdstip, met de door u gekozen personen; dat kan individueel, zijn maar ook als echtpaar, vriendenclub of als collega’s.

Landbeleven schenkt tijdens excursies aan zowel cultuurhistorische als natuurlijke aspecten aandacht. Omdat we in Nederland nauwelijks nog oorspronkelijke natuur hebben zijn cultuurhistorische en natuurlijke aspecten in het landschap onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat maakt de keus om altijd beide aspecten te behandelen ook tot een logische.

Omdat afhankelijk van de locatie en het onderwerp een van beide aspecten echter altijd het meeste gewicht in de schaal legt, is in de presentatie van het aanbod een onderscheid aangebracht in natuur- en cultuurexcursies. Hopelijk vereenvoudigt dat voor u het maken van een (eerste) keuze uit het aanbod.