Skip to content

 

Excursies op maat

Elke plek in het Nederlandse landschap vertelt zijn eigen verhaal over de ijstijden, de rivieren, de zee, de planten en de dieren. En natuurlijk het verhaal van de mensen: jagers, boeren, ambachtslieden en handelaren. Overal op het platteland en in de stad zijn oude sporen die het verhaal vertellen van die lange oude geschiedenis. Er valt dus voldoende te bedenken en organiseren voor een persoonlijke ervaring.

Bij Landbeleven kan je voor bijvoorbeeld een familiedag, familie uit het buitenland of bedrijfsuitje ook een excursie op maat bestellen.
Dit kan een stadswandeling zijn maar ook een lange boswandeling of een bezoek aan een interessante plek.

Landbeleven schenkt tijdens excursies aandacht aan cultuurhistorische en/of natuurlijke aspecten. Omdat we in Nederland nauwelijks nog oorspronkelijke natuur hebben zijn cultuurhistorische en natuurlijke aspecten in ons land vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Maar er is natuurlijk nog meer mogelijk!

Denk voor excursie op maat eens aan de volgende suggesties:

o Een stadswandeling in Amsterdam, Delft, Deventer of een andere stad
o Een excursie naar vestingstad Naarden met informatie over de Hollandse
   Waterlinie
o Een mooie boswandeling over de Duivelsberg bij Nijmegen of over de hei
   van de Sallandse Heuvelrug
o Kanoën op de Regge of in Nationaal Park De Weerribben
o Een dagje samen schilderen op doek (Aquarel, acryl of olieverf)
o Milieu-educatie/sporen zoeken met kinderen
o Wandelen met je zintuigen > gebruik je ogen, oren, neus, tast, smaak en   
    evenwicht om je omgeving te ontdekken
o Een cursus kaart en kompas

Wie is Wilbert Boeren

Bij het uitpluizen van een uilenbraakbal op 10-jarige leeftijd werd ik gegrepen door de natuur. De geur, het muizenkaakje en het holle vogelbotje betekenden een blijvende infectie met het natuurvirus. Wat er nog meer te ontdekken viel wist ik toen nog nauwelijks, maar door vrienden en deelgenoten bij de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie en mijn latere werk bij vereniging Das & Boom groeiden de kennis en het inzicht. Mijn enthousiasme en brede interesse betekenden een ontwikkeling tot allround natuurkenner. De liefde en interesse voor cultuurhistorie is daar uit voort gekomen. Na verschillende banen in Horeca en de Logistiek besloot ik in 2011 dat het tijd was om terug te keren naar waar mijn hart ligt. Nu is Landbeleven/Doing Holland een feit en als gediplomeerd reisleider wil ik mijn kennis graag met u delen. In mijn vrije tijd mag ik graag schilderen, fotograferen, wandelen en lezen.

Interesse in een excursie op maat?

footerwandelaars