Skip to content

van Zutphen naar Deventer

wandelnetwerk in oost Nederland

Bij Zutphen loopt u  op deze wandeling van Zutphen naar Deventer aan de westkant can de IJssel direct de zogenaamde Voorster Klei in; dit zijn de winterse overstromingsgebieden van de IJssel. Hier vindt u veel ooievaars, reigers, ganzen, kieviten en (nu nog) de Nederlandse nationale vogel de grutto. De uiterwaarden worden op een groot deel van de route begrensd door een kleine middeleeuwse dijk uit de 14e eeuw. Deze kleine en bochtige oude dijk biedt prachtige vergezichten en intieme hoekjes met bos aan de ene kant en de rivier de IJssel aan de andere kant. Dat is prachtig wandelen met Hollands rivierenlandschap op zijn best.

Via Wilp met zijn mooi gelegen kerkje uit de 12e eeuw lopen we door naar de prachtige Hanzestad Deventer. De houten voorganger van dat kerkje was uit 765 toen Wilp een doorwaadbare plaats aan de IJssel was van waaruit de Angelsaksische missionaris Lebuïnus zijn missie begon om de Saksen te kerstenen.

In Deventer vind je behalve naar de missionaris benoemde Lebuïnuskerk, de Bergkerk, het grootste oorspronkelijke marktplein van Nederland, de oudste Waag van Nederland die voor die functie gebouwd is, de van het jaarlijkse Dickensfestival bekende Walstraat, prachtige straatjes met buiten-segment winkeltjes en een keur aan restaurants en terrassen.

In Deventer heb je de mogelijkheid om een privé-stadswandeling bij te boeken.

wandelnetwerk: wandeling van Zutphen naar Deventer

 

Interested in van Zutphen naar Deventer?

footerwandelaars