Skip to content

van Deventer naar Olst

wandelnetwerk van Deventer naar Olst

wandelnetwerk in oost Nederland

Ten noorden van Deventer liggen de Landgoederen “Nieuw Rande” en “De Haere”, beide eigendom van Stichting IJssellandschap. Deze stichting is voortgekomen uit de geestelijke gezondheidszorg instellingen van Deventer waarvan de geschiedenis teruggaat tot het einde van de 13e eeuw toen veelal vermogende hulpbehoevenden (ouderen, gehandicapten, weduwen)  in ruil van bezit, verzorging terugkregen in de gasthuizen. Nu onderhoud en koestert de stichting dit bezit en de cultuurhistorie op 4.000 hectare aan landgoederen, landbouwgrond, bossen en natuurgronden inclusief de daarop aanwezige bebouwing. Prachtig terrein om te wandelen met parkachtige landschappen rond de landgoederen, dijken, bospaden en open veld.

Op deze wandeling van Deventer naar Olst komt u langs de prachtige watertoren van Deventer uit 1892, langs het huis van de voormalige gouverneur van Oost-Indië, lijdend voorwerp in Max Havelaar’s Multatuli, en langs de overblijfselen van het Nederlandse rivier-verdedigingssysteem voor inundatie de IJssellinie, een overblijfsel van de koude oorlog. Belangrijke en interessante cultuurhistorie!

Dit is een prachtige wandeling die je vanuit het centrum van Deventer via parken, een slaperdijkje,  buitenwijken en landgoederen naar Olst voert aan de rand van de IJssel.

wandelnetwerk: wandeling van Deventer naar Olst

 

Interested in van Deventer naar Olst?

footerwandelaars