Skip to content

van Olst-Wijhe naar Zwolle

wandelnetwerk van Olst/Wijhe naar Zwolle

wandelnetwerk in oost Nederland

 

Het dorpje Olst ligt, net als het dorp Wijhe, aan de oevers van de IJssel (Wijhe is vertrekpunt wanneer het traject Olst-Wijhe vanwege de kilometers met het openbaar vervoer wordt gedaan). Van hieruit voert de tocht door of langs de uiterwaarden. Soms bevind je je op gelijke hoogte met de IJssel om het andere moment wijdse vergezichten te krijgen van een dijk over de IJssel naar de Veluwe of het Hanzestadje Hattem.
Kleine weggetjes, weilanden en alluviale bossen staan voor prachtige uitzichten en een gevoel van ruimte en vrijheid op deze wandeling van Olst/Wijhe naar Zwolle. Ganzen, zwanen, watervogels, steltlopers en roofvogels zoals sperwer, buizerd en torenvalk vormen samen met de uiterwaarden het beeld van de dag. Misschien heb je geluk en ontmoet je de zeearend ook nog die hier door het IJsseldal jaagt. Mocht dat niet lukken dan kan je in het broedseizoen vlak voor Zwolle ook nog de zeldzame zwarte stern begroeten. wandelnetwerk

In provinciehoofdstad Zwolle is het goed toeven. Naast talloze kwalitatief goede restaurants met menukaarten die de hele wereld beslaan en tal van terrassen is een bezoek aan het vermaarde museum De Fundatie zeker de moeite waard. of aan het Herman Brood museum natuurlijk. Beide kan ook: ze liggen tegenover elkaar. Maar lekker dwalen door de mooie straten, over pleinen en parken kan natuurlijk ook.

In Zwolle heb je ook de mogelijkheid om een privé-stadswandeling bij te boeken.

wandelnetwerk: wandeling van Olst/Wijhe naar Zwolle

Interested in van Olst-Wijhe naar Zwolle?

footerwandelaars