Skip to content

van Zwolle naar Dalfsen

wandelnetwerk van zwolle naar dalfsen

wandelnetwerk in oost Nederland

Vanuit het centrum van Zwolle loopt u de eerste kilometers door het stedelijk gebied: van de middeleeuwse omgeving van Hanzestad Zwolle via de modernere infrastructuur van de buitenwijken, via het groene recreatiegebied Wijthmenerplas naar het buitengebied. Dat buitengebied is op deze route nog verrassend kleinschalig en het is hier plezierig wandelen. Voor de oplettende wandelaar is hier de rode wouw te ontdekken, een zeer zeldzame broedvogel in Nederland en meteen ook een van de mooiste zo niet de mooiste. Via Wijthmen duiken we de bossen in om via de landgoederen te eindigen bij station Dalfsen van waar het niet ver meer is naar Dalfsen zelf. wandelnetwerk

Op landgoed “De Horte” heeft Landschap Overijssel in het oude landhuis en bijgebouwen haar kantoren. Landschap Overijssel is een van de 12 provinciale landschappen. De Stichting beheert 56 landgoederen en Natuurterreinen in Overijssel die samen een oppervlakte beslaan van ongeveer 4000 hectare.

Er is bij deze wandeling van Zwolle naar Dalfsen bewust gekozen voor deze route omdat hier meer onverharde paden gevonden konden worden wat onze persoonlijke voorkeur heeft boven verharding, ook wanneer dit fietspaden betreft. Maar het is een keuze die je zelf anders mag maken wanneer je liever langs de oevers van de Vecht naar Dalfsen loopt; ook hiervoor hebben we GPX-datat beschikbaar en het eindpunt is hetzelfde. De route loopt dan echter de hele dag over verharde wegen/fietspaden met meer gebruikers/auto’s en zonder beschutting dus dat moet je in je keuze dan wel meenemen.

wandelnetwerk: wandeling van Zwolle naar Dalfsen

 

Interested in van Zwolle naar Dalfsen?

footerwandelaars