Skip to content

van Holten naar Hellendoorn

wandelnetwerk van Holten naar Hellendoorn

wandelnetwerk in Oost Nederland

Dit is werkelijk een fantastisch mooie etappe in ons wandelnetwerk, die bijna geheel over onverharde paden door natuurterrein loopt. Vanuit station Holten loop je direct tussen de velden door licht stijgend de bossen in. Langzaam verandert het bos van loofbos op de lagere voedselrijkere en vochtiger delen in gemengd bos waarin plaats is voor meer dennen. Na het passeren van het bezoekerscentrum (bezoek vooral het natuurmuseum Holterberg met zijn prachtige diorama’s voor een introductie op je wandeldag!) opent het bos zich al snel om plaats te maken voor de heide. Dit is een van de grootste droge heidegebieden van Europa.

Het kan nog, vanuit een dorp een zandweg tussen koren door, het vee, de boerderijen….en dan die mooie heide op, vol kleur en vergezichten om te eindigen (tussen koren door, langs vee en boerderijen) in het volgende dorp Nijverdal…Hier eindigt de dag op het station voor wie morgen niet doorloopt naar Ommen. Loop je morgen wel naar Ommen dan loop je vandaag nog door naar Hellendoorn.
Een hele dag vol van heide vergezichten en wie weet, misschien laat de in Nederland zeldzame Raaf of het Korhoen zich ook nog wel zien.

Toen ik langs het tuinpad van mijn vader…..het kan echt nog met deze wandeling van Holten naar Hellendoorn !

wandelnetwerk:wandeling van Holten naar Hellendoorn

Interested in van Holten naar Hellendoorn?

footerwandelaars