Skip to content

van Deventer naar Holten

wandelnetwerk van deventer naar holten

wandelnetwerk in Oost Nederland

Vanuit het centrum van Deventer loop je via de 19e eeuwse schilwijk Voorstad-Oost via groene doorsteekjes naar de buitenwijken.De schilwijken zijn de eerste wijken die rond het centrum gebouwd werden na de uitbreiding van de stad na het intrekken van de vestingwet in 1874. Tot die tijd regelde deze wet de verdediging van Nederland tegen vijandelijke aanvallen. In voorstad-Oost ligt ook het vanwege zijn engelse karakter alom geroemde voetbalstadion van Go Ahead Eagles de Adelaarshorst.

Na het verlaten van de buitenwijken van Deventer loop je zo het agrarisch gebied van Salland ten Oosten van Deventer in. Vanaf hier opent het landschap zich met mooie, intieme momenthoekjes en doorsteekjes. Na het passeren van de bossen rond Lettele en het coulisselandschap bij Dijkerhoek brengt de route ons via het agrarisch gebied tussen Dijkerhoek en Holten naar het dorp Holten zelf. Holten heeft veel te bieden; een gezellige dorpskern, voldoende keus uit restaurants en café’s en goede winkelfaciliteiten. Holten ligt aan de voet van Nationaal Park “De Sallandse Heuvelrug.”

De afstand van de wandeling van Deventer naar Holten is afhankelijk van je startpunt: Deventer centrum of Deventer station Colmschate als je besluit het eerste deel me bus of trein wat in te korten.

wandelnetwerk: wandeling van Deventer naar Holten

Interested in van Deventer naar Holten?

footerwandelaars